In oktober 1983 startte een groep muzikale mensen het Koor Chantez. Op 24 december van dat jaar werd er voor de eerste keer een mis opgeluisterd, de kerstmis op kerstavond.
Vanaf dit moment heeft Chantez vele kerkdiensten in de kerk van Oirsbeek opgeluisterd en de traditie van het 1e jaar is blijven bestaan dat het koor de viering op kerstavond opluistert.
Niet alleen kerkdiensten, Chantez heeft ook eigen (brunch) concerten georganiseerd en wordt jaarlijks een eigen kerstconcert gehouden.

Hoogtepunten in het bestaan van Chantez waren de jubileumconcerten van het 20-jarig bestaan in 2003 (thema “In the mood for Chantez”) met medewerking van oa. Harmonie St. Gerlachus uit Oirsbeek, Koor CODA uit Heksenberg en Rock Four.
Ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan werden wederom 2 jubileumconcerten in de sporthal in Oirsbeek gehouden (thema “swinging & Singing with Chantez”) met medewerking van de big band de Aubel Band.
Ter gelegenheid van het 30-jarig bestaan werd een concert gehouden in de zaal van het MFCO met aansluitend een feestavond met band.
est